sâmbătă, 25 iunie 2011

Despre igiena intima

Hy Girls,
     Acum ceva timp mai multe fete si-au dorit sa se vorbeasca despre igiena intima,eu am promis o postare si m-am tinut de cuvant.Nu sunt experta in domeniu,m-am documentat din stanga si din dreapta si voi scrie ce cred eu ca este mai important.
    Daca stiti mai multe lucruri decat ceea ce voi scrie eu,va rog sa precizati in comentarii!


     Curatenia intima 

     Este foarte importanta, însa solutia nu este sa exagerezi. Altfel, poti distruge flora bacteriana naturala care ajuta la prevenirea infectiilor. Dusurile vaginale frecvente, sapunurile sau gelurile de curatare agresive, solutiile antiseptice sau baile lungi în apa calda pot afecta în mod negativ zona vaginala. O singura spalare cu apa si sapun pe zi este suficienta! Ai grija sa folosesti doar produse cosmetice cu pH neutru, fara parfum, special create pentru igiena intima.

   E important sa folosesti un produs cu o formula speciala, recomandat de catre ginecologi si dermatologi exclusiv pentru igiena intima a femeii. La fel, servetelele intime trebuie sa fie special create pentru aceasta zona, sa aiba pH neutru si sa nu fie parfumate. 

   În perioada menstruatiei, e indicat sa cureti mai des zona intima; atunci poti face doua- trei dusuri pe zi. Sangele menstrual nu are microbi, dar, în contact cu germenii din aer sau de pe piele, poate duce la dezvoltarea unor infectii. Schimba tampoanele interne la intervale de maximum 4 ore, pentru ca exista riscul de a se forma bacterii în exces. Daca poti, pe timpul noptii, înlocuieste tampoanele interne cu absorbante obisnuite.


   Spalaturile vaginale nu se folosesc pentru toaleta obisnuita, ci doar la recomandarea medicului, ca metoda aditionala de tratament al unei infectii locale. Vaginul are functie proprie de autocuratare. Spalaturile vaginale dese pot tulbura pH-ul si echilibrul florei bacteriene normale, iar rezultatul este un mediu propice pentru diverse infectii. Exista mitul cum ca spalaturile vaginale, în urma unui contact sexual neprotejat, ar putea elimina riscul unei sarcini. Nmic mai fals. Spermatozoizii nu sunt împiedicati astfel sa ajunga la destinatie. Mai mult, daca ai folosit o metoda contraceptiva, spalaturile vaginale aplicate imediat dupa un contact sexual pot scadea eficienta spermicidelor. Pentru a reduce riscul unor infectii, e recomandat ca, înainte de actul sexual, partenerii sa urineze si sa se spele cu apa si sapun.


   Încearca sa speli zona intima cu apa calduta ori de cate ori folosesti toaleta.
Daca transpiri abundent, poti aplica o pudra speciala pe interiorul coapselor si pe zona din jurul organelor genitale externe.
Poarta lenjerie intima confortabila, din bumbac.
Ai grija de tine, cu constiinciozitate.
Foloseste doar produse cu pH neutru, special create pentru igiena intima.
Spala-te pe maini de cate ori vii în contact cu zona intima. Infectiile vaginale sunt periculoase mai ales pe timpul sarcinii, pentru ca pot traversa bariera placentara.
Alege sa faci dus în loc de baie calda.
Spala zona genitala înainte si dupa actul sexual.
Spalaturile vaginale nu sunt recomandate decat în cazuri speciale, la recomandarea medicului.
Doar produse cu ph neutru

Poti sa faci mai mult rau decat bine, daca folosesti produse prea agresive pentru aceasta zona sensibila. Asa ca alege-le numai pe cele cu pH neutru, intre 4,5 si 5,5

Nici pre des nu e bine

Spalatul exagerat, de mai mult de doua ori pe zi, nu e recomandat (cu exceptia perioadei menstruatiei), pentru ca dezechilibreaza pH-ul si flora vaginala.
Sfaturi pentru o igiena corecta

Evita sa porti
în fiecare zi lenjerie intima stramta sau din material sintetic.
Nu purta lenjerie intima
noaptea, pentru ca umiditatea poate duce la dezvoltarea excesiva a bacteriilor. De asemenea, evita sa porti zilnic pantaloni stramti sau lenjerie intima tanga.
Spala-te pe maini
cu apa si sapun înainte si dupa schimbarea tamponului intim.
Încearca sa eviti sa înoti
în piscina si sa faci sex în timpul menstruatiei. Riscul unei infectii este mai mare.
Secretiile vaginale normale
au culoarea alba, usor galbuie sau sunt incolore.
Daca îsi schimba consistenta si culoarea sau daca mirosul devine neplacut, mergi la medicul ginecolog pentru o consultatie.
Cand folosesti toaleta,
spala-te pe maini atat înainte, cat si dupa.
Schimba lenjeria intima
cel putin o data pe zi.



   Va recomand un set de analize ca va va indica orice fel de "problemuta" ati putea avea- ce are efecte vizibile (candide, vaginite, micoze, si altele mai urate..) cat si cele de echilibru celular, microbian, bacterian ce pot avea repercursiuni grave asupra fertilitatii voastre, a uterului, trompelor, ovarelor, colului, pana la cancer : 1. Papanicolau 2. prelevari din col : secretie, Clamydia/Ureaplasma/Nucleoplasma. Va vor costa in jur de 350 lei la o clinica privata.

  



Servetele intime Carefree contin aloe ce curata delicat zonele pielii cu probleme.->13,79 RON




















Noul gel pentru igiena intima Carefree Aloe contine Aloe Vera naturala. Special creat pentru a curata si ingriji atent zonele intime, gelul respecta pH-ul natural al acestora. Fara sapun, este potrivit pentru folosirea zilnica. Testat dermatologic si ginecologic.
Exclusiv pentru uz extern.->13,89 RON












Gel Igiena Intima Menopauza PH 6.8


Gelul Intim de la Sebamed combate uscarea zonei genitale ce poate aparea in urma schimbarilor hormonale datorate menopauzei.

Pret: 43.00 RON













Sapunul de toaleta Klorane Dermo-Pain, este destinat pentru piele alergica.

Compozitie

Vitamina F 0.1% - mentine nivelul de hidratare al epidermei fragile. Fara parfum, coloranti, fara extracte vegetale.

Mod de utilizare: Destinat toaletei blande a pielii fetei si corpului fara risc de iritatii si intoleranta. PH cuprins intre 5.5 si 6.5; toleranta perfecta.->19,99 RON









Gel cremos fara parfum pentru igiena intima AVON -> 9,99 RON




















Lotiune igiena intima Lecrema 

14,99 RON








Gel pentru igiena intima cu extract din petale de trandafir
Gel delicat special conceput pentru partile intime ale corpului. Recomandat femeilor mature sau la menopauza. Extractul din petale de trandafiri si acidul lactic calmeaza si refac microleziunile pielii, contribuie la mentinerea pH-ului natural.->20,40RON

 

 

 

 

  Special conceput pentru spalarea zonelor intime, nu usuca si nu irita pielea.
Gelul previne infectiile, asigura sanatatea si confortul zonei intime. Curata, improspateaza si hidrateaza pielea din zona intima.
Extractul de echinaceea stimuleaza, improspateaza si sustine mecanismul natural de aparare al pielii.
Extractul de galbenele este antiinflamator, stimuleaza circulatia sanguina.
Extractul de musetel este calmant, dezinfectant, emolient, decongestionant.
Uleiul de lavanda improspateaza, dezodorizeaza si relaxeaza tesuturile.
Uleiul de fenicul contine substante asemanatoare estrogenilor.
->12,20RON





Irigator - igiena intima  

69 RON
Ultimate Douche este un irigator intim, din material plastic fara ftalati, transparent. Are doua duze care pot fi schimbate, una mai subtire, cu diametrul de 1cm, si una obisnuita, 1.3cm diametru. Permite o utilizare facila si comfortabila. Perfect atat pentru femei cat si pentru barbati. Se recomanda a se spala inainte si dupa utilizare.
Pentru mai multe informatii click aici 
pret-> 23,36 RON
 


























Site'uri unde puteti gasi lucruri pentru igiena intima:
   

  Sper ca am fost destul de explicita si ca a'ti mai acumulat cateva informatii pe care nu le stiati!
 

4 comments:

E foarte util articolul si sunt sigura ca va ajuta pe multa lume.
Am sa tin minte sa pun cateva intrebari in plus data viitoare la ginecolog :).

Pupici!

Un articol foarte folositor, multumim !

LittleD-> ma bucur ca a fost util:D

Dragonfly Accessories-> intreadevar este folositor:D >:D<

Trimiteți un comentariu